ronald de ceuster

Hogeschool voor de Kunsten, Arnhem, afdeling vrije kunst, 1992

Ronald de Ceuster exposeert op veel plekken en vaak op bijzondere locaties.
Je zou kunnen zeggen dat Ronald de Ceuster de wereld ‘overtrekt’, zoals we dat vroeger als kind deden: met een stift en calqueerpapier trokken we de contouren van een afbeelding over, waardoor een vereenvoudigde versie van het origineel ontstond. 

De Ceuster doet dit in het groot. Hij ‘betekent’ de ruimte. Met purschuim accentueert hij ruimtelijke structuren en constructies, zoals vloeren, muren en plafonds. Hij benadrukt de dingen waar we meestal niet al te veel aandacht aan schenken en laat ons de ruimte op een andere manier ervaren. Het is letterlijk tekenen, maar ook betekenis geven aan iets, aan het onopvallende. De ruimte bepaalt de vorm en is tegelijk ook drager van de driedimensionale tekening. De tekening probeert zich in het werk van De Ceuster echter steeds meer los te wrikken van de drager. Het lijkt wel alsof deze een eigen leven wil leiden. (Floor Wildschut, curator & kunsthistoricus). 

Bij Cube Gallery toont  Ronald de Ceuster wandobjecten van beschilderd polyurethaan. De fragiliteit van het materiaal sluit aan bij zijn wens om beelden te maken die tekens van verval en kwetsbaarheid lijken te zijn en die tegelijkertijd een gevoel van speelsheid, lichtheid en vrijheid geven.

RONALD DE CEUSTER – ‘Broken Stairs’

Pur-schuim en verf

33 x 14 x 8 cm, € 350,-

RONALD DE CEUSTER – ‘Double Grid’

Pur-schuim en verf

18 x 14 x 5 cm, € 350,-

RONALD DE CEUSTER – ‘Fragment of a Space II’

Pur-schuim en verf

35 x 21 x 4 cm, € 350,-

RONALD DE CEUSTER – ‘Fragment of a Space III’

Pur-schuim en verf

72 x 23 cm, € 600,-

RONALD DE CEUSTER – ‘Guestroom’

Pur-schuim en verf

28 x 19 x 47 cm, € 350,-

RONALD DE CEUSTER – ‘Redrawn JTR’

Pur-schuim en verf

46 x 36 x 6 cm, € 600,-

RONALD DE CEUSTER – ‘Deformed living room’

Pur-schuim en verf

14 x 13 x 6 cm, € 350,-