recensies

wij delen met trots wat men over ons schrijft…

SYLVIA, GORSSEL

“Een rondleiding van Maarten door Cube gallery is een inspirerende ervaring, die je doet realiseren dat kunst, waarover ook nog met zoveel enthousiasme wordt verteld, een kernwaarde in het leven is. De persoonlijke verhalen van Maarten bij elk tentoongesteld werk maken dit een onvergetelijke ervaring. En dan ook nog die heerlijke rabarbertaart! Wat een ontvangst. Wij komen terug!”

DANNY KOREVAAR, LEUVENHEIM

Wat een feest om zo’n fantastische middag mee te maken! Wij, vier kunstminnende vriendinnen die elkaar al heel lang kennen, gaan elk jaar samen een dag uit. Voor dit jaar hadden we nog geen plannen gemaakt, toen een van ons toevallig een folder onder ogen kreeg, waarin Maarten Goossens een zoet of een hartig rondje kunst aanbiedt in zijn Cube Gallery te Joppe. Dat sprak ons bijzonder aan. We gingen  daar woensdag 7 september heen voor een hartig rondje kunst.

Wat  het weer betrof kon de dag al niet meer stuk, maar hoe zou ons bezoek aan de galerie  zijn? Dat overtrof al onze verwachtingen. Na een hartelijke begroeting, je voelt je meteen welkom, begon Maarten direct enthousiast te vertellen. Over zijn huis, Hermine genaamd, zijn tuin, ontworpen in de stijl van Mien Ruys, en zijn idee om kunst  te laten zien, zoals die bij je thuis zou kunnen hangen.  Dat is letterlijk zo, want alles wat je daar ziet is ook te koop.

Eerst kregen we in de serre verrukkelijke dingen voorgezet! Daarna  begon  de ongeveer anderhalf uur durende rondleiding langs alle kunstwerken, die zich overal in het hele huis bevinden. Van onze gepassioneerde  gastheer kregen we heel veel achtergrondinformatie over elk werk, over de maker, en zijn of haar opleiding.

We hebben schitterende schilderijen, weefwerken, en  andere objecten gezien. We genoten van huis, tuin, lekkers en natuurlijk de kunstwerken, maar vooral van de buitengewone gastvrijheid van Maarten, waardoor ons bezoek aan de Cube Gallery een  unieke belevenis was, waarvoor we hem hartelijk danken !

Namens ons alle vier,
Danny Korevaar

HANS VRIJMOED, KOUDEKERK AAN DEN RIJN
  • Academie Industriële Vormgeving Eindhoven (‘64-’69), Afdeling Product Design.
  • Kleurspecialist / Ontwerper Kleurdocumentatie. AkzoNobel, Sikkens Bouwverven’70-’03,
  • Kunstgeschiedenis Leiden, ’03-’07. BA Materiële Cultuur (Architectuur/Kunstnijverheid).

 De aanwezige kunst in ‘Cube gallery’ was mede door de rondleiding van gastheer Maarten alleszins de moeite waard. Voor mij waren alle, vaak jongere kunstenaars, een aangename en nieuwe ervaring: Eigenlijk kun je niet zonder de rondleiding ook al zijn de teksten over de kunstenaars bij de plaatjes op de site heel goed.

IN WILLEKEURIGE VOLGORDE EEN KORTE REACTIE:

Paméla Maria: Haar werk, daar werd ik direct verliefd op, klik haar naam aan op de pagina COLLECTIE en geniet van bescheiden schoonheid

Liesbeth Bos : Met kleurrijk werk wat mij zeer aansprak soms abstract lijkend maar er zit meer achter. Je ziet wat zij zag van waar ze stond en dat kan een landschap, gebouw of stadsdeel zijn geweest.

Rita Kok: Bijzondere weefsels van diverse materialen. Sterk werk maar toch teer.

Robin Baas: Als ontwerper ben ik dol op zijn werk dat iets geknutselds heeft, maar laat ook nog iets over aan degene die het verder afmaakt. Zoals dat ‘Kleine Vogelhuisje’.

Elise van der Linden: Fascinerende sculpturen/contructies. Ik moest denken aan Constant.

Babet Olde Weghuis: een veelzijdige kunstenares, zowel in onderwerpen als technieken. In diverse formaten, van kleurrijk tot pikzwart/wit. Wij sliepen onder een prachtige grote zonsondergang.

Henk van den Bosch: Intrigerend door de bijzondere techniek en formaat. “Ik zie, ik zie wat jij niet ziet”. “Wat zie je dan?” “Kijk maar goed en lang genoeg, dan zie je het wel”.

Jeroen Diepenmaat: Weet wel maat te houden. Vogelgeluiden kleurrijk in beeld van ‘Singeltjes’ gebracht d.m.v. diverse technieken. Visueel Voer voor Muzikale Vogelaars!

Maarten Brinkman: Vooral het werk op de mooiste muur in de ontbijtruimte werkt sterk grafisch.

Mirjam Kuitenbrouwer: Bijzonder werk door complexe techniek en bedrieglijke eenvoud.

Heeft een sfeer van doolhof met name bij de (on)mogelijke deuren en Trompe L’oeil.

Roos Sanders: Grote Mensen speelgoed. Wel Geestig. Maar kwetsbaar merkten we.

Sanders en van Orsouw: Een sierlijk, leuk, mooi gebruiksvoorwerp, deze klerenhanger.

Aebele Trijsburg: met een briljante ‘Trompe l’oeil’. Gaat dat zien!